Alteksan Elektrik

 

Bütün Elektrik, Elektronik, Bilgisayar Firmaları Bu adreste... Siz de Firmanızı Ekleyin !

 
Since then. I replica rolex never acclimated this watch, has replica watches uk been admired to now, aria replica rolex to his ancestor during words are still in my rolex uk apperception the a lot of acerb affliction and ancestor replica rolex to brainwash the address has become my activity and plan of the motto.

Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Firma Ekle          Üye Firma Girişi         Firmalar         Ürünler       Teknik Yazılar       Teknik Bilgiler       İletişim
 

Elektrik Özelleştirmeleri 2013'de Tamamlanacak - Elektrik Rehberi
   
 Elektrik Özelleştirmeleri 2013'de Tamamlanacak

Elektrik Özelleştirmeleri 2013'de Tamamlanacak
 Yazı Boyutu

 Tarih : 18.11.2012 - 13:48:37 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Kilci, elektrik özelleştirilmelerinin 2013'te tamamlanmasını beklediklerini bildirdi. 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, "2013 yılı içerisinde Elektrik dağıtım özelleştirmeleri defterini kapatmayı ümit ediyoruz" dedi.
 
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve BP tarafından ortaklaşa düzenlenen "Dünyada ve Türkiye'de Enerji'nin Görünümü ve Geleceği" temalı toplantıda konuşan Kilci, enerjinin dünya gündeminin en önemli maddelerinden olduğunu belirterek, enerji diplomasisinin de uluslararası siyasetin en temel unsuru haline geldiğini söyledi.
 
Türkiye'nin 2023 hedeflerine rekabetçi bir ekonomiyle ulaşabileceğini kaydeden Kilci, "Ulaşacağımız rekabetçi ekonomi sayesinde sadece kendimize yeter değil, çevremize de yeter hale geleceğiz" diye konuştu.
 
Kilci, Türkiye'nin enerji tedarik mekanizmasının kurulması sırasında gelecek 15 yılda alt sektörlerle birlikte 150 milyar doları aşan bir yatırıma ihtiyaç duyacağını bildirdi.
 
Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi konumunda bulunan ve genç bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin kişi başı elektrik tüketiminin Avrupa ortalamasının 3'te biri olduğuna dikkati çeken Kilci, başta hidroelektrik ve kömür olmak üzere yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını değerlendirmenin enerji politikalarının en temel önceliklerinden biri haline geldiğini dile getirdi.
 
Kilci, nükleer enerji çalışmalarının da belli bir olgunluğa ulaştığını belirterek, "Mersin Akkuyu bölgesinde geliştirilen proje son derece başarılı ve emin adımlarla ilerliyor. Bu konuda telafi edilmesi güç herhangi bir zaman kaybı şu ana kadar yaşanmadı. Sinop'ta kurulması planlanan yeni nükleer santral konusunda da birçok ülkeyle görüşmeler devam ediyor. Bu yılın sonundan önce Sinop Nükleer Santrali'nin adını koymayı ve bu konuda belirli bir mesafe almış olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye, Çin'den sonra enerji talebi en çok artan ülke
Kilci, Türkiye'nin 2000 yılından bu yana elektrik ve doğalgazda Çin'den sonra en fazla talep artışına sahip ülke konumunda bulunduğunu kaydederek, "Türkiye'nin 2020 yılında toplam enerji talebinin 220 milyon ham petrol eşdeğeri düzeyine çıkmasını bekliyoruz. Hazırlanan strateji belgesi çerçevesinde 2020 yılı enerji üretiminde, nükleer enerjinin payının en az yüzde 5, yenilenebilir enerji kaynaklarının payının ise en az yüzde 30 olması planlanıyor. Ayrıca, rüzgar enerjisi üretiminde 20 bin megawatt, güneşte ise 3 bin megawatt kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Elektrik dağıtım özelleştirmeleri konusuna da önem verdiklerini söyleyen Kilci, "2013 yılı içerisinde Elektrik dağıtım özelleştirmeleri defterini kapatmayı ümit ediyoruz" dedi.
Kilci, Elektrik Üretim AŞ.'nin (EÜAŞ) liberal enerji piyasasında sadece büyük hidroelektrik santrallerinde değil, nükleer enerji alanında da olması gereğine dikkat çekerek, EÜAŞ'ın nükleer santral projelerinde paydaş ve hissedar olarak yer almasını umut ettiklerini vurguladı.
Kilci ayrıca, mevcut elektrik yasası kanunun üst normlarını kaldırarak, yeni bir elektrik yasası kanunu ortaya koymaya çalıştıklarını da dile getirdi.
kaynak:www.dunya.com



 Editör :  Ali Tiryaki

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 2 Puan Verildi
 Kaynak :  Başka Site

 Kategori  Sektörden Haberler

3437 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

Alteksan Elektrik  Neden Elektrikrehberi?
 Şanslı Firma

ATA YAZILIM VE END. TAS. TİC. LTD. ŞTİ.

Ata Yazılım Endüstriyel Otomasyon Ve Güvenlik Sistemleri Üreten Bir Şirkettir. Elektronik Ödeme Sist

Tel:0 (312) 517 06 09

ANKARA

 
 Neden Elektrikrehberi?
  Günümüz teknolojisinde kullanmakta olduğumuz ve en ufak bir bilgi ihtiyacında ilk başvurduğumuz yer olan internette, en büyük ve kapsamlı arama motorlarında Elektrik kelimesini arattığınız zaman  

 
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 9
 Bugün : 1128
 Dün : 946
 Toplam : 3347531
 Ip No : 3.135.190.232
     
 
 
 Son Eklenen Firmalar

CAMTEL BOBINAJ VE TRAFO TELLERI

METRO TELEKOM - KAREL SANTRAL SERVISI

ANT GRUP ALUMİNYUM SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

GÜVENİŞ ELEKTRIK ELEKTRONIK LTD.

LOGO BASKıLı İŞ ELBISELERI

CAMTEL BOBİNAJ VE TRAFO TELLERİ

FOCUS JENERATOR LTD ŞTİ

KARINA ELEKTRONIK

 
 Vitrindeki Ürünler

 
 Reklam




 

 




 
 

   © Copyright - 2008- Elektrik Rehberi - Tüm Hakları Saklıdır. 



topraklama ölçümü, topraklama raporu, kompanzasyon, trafo, paratoner, alteksan