Alteksan Elektrik

 

Bütün Elektrik, Elektronik, Bilgisayar Firmaları Bu adreste... Siz de Firmanızı Ekleyin !

 
Since then. I replica rolex never acclimated this watch, has replica watches uk been admired to now, aria replica rolex to his ancestor during words are still in my rolex uk apperception the a lot of acerb affliction and ancestor replica rolex to brainwash the address has become my activity and plan of the motto.

Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Firma Ekle          Üye Firma Girişi         Firmalar         Ürünler       Teknik Yazılar       Teknik Bilgiler       İletişim
 

EMO’DAN SAHTE MÜHENDİS UYARISI - Elektrik Rehberi
   
 EMO’DAN SAHTE MÜHENDİS UYARISI

 Yazı Boyutu

 Tarih : 19.04.2011 - 17:04:49 


Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), üniversitelerden aldığı listeler üzerinden yaptığı inceleme sonucunda sahte diploma ile kayıt yaptırmış ve mühendislik faaliyetleri yürüten kişileri tespit etti. 


EMO'nun konuyla ilgili basın açıklması şöyle:

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) olarak, Kasım 2010 tarihinden itibaren üniversitelerden son 10 yıla ait mezun listelerini talep eden yazımıza; meslek alanımızdaki bölümlerde öğretim yapan 68 üniversitenin 57‘sinden yanıt verilmiştir. Bu mezun listeleri üzerinden yapılan inceleme sonucunda 34 kişinin sahte diploma ile kayıt yaptırdığı tespit edilmiştir. Ancak 11 üniversiteden, defalarca yazı yazılmasına ve üye listeleri de gönderilmesine rağmen bugüne kadar yanıt alınamamıştır.

Sahte diploma ve denklik belgeleri ile kayıt yaptıran kişiler hakkında; "resmi evrakta sahtecilik" suçundan ayrı ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu kişilerin, EMO‘daki kayıtları iptal edilmiş ve mühendislik unvanını kullanarak sundukları hizmetlerin geçersiz olduğu ilgili idarelere bildirilerek, durumları takip edilmeye başlanmıştır.

Sahte Diplomalara Denklik Belgesi

Yapılan incelemede, sahte oldukları tespit edilen bazı diplomalara Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı‘nca denklik belgesi düzenlendiği görülmüştür. Bu da YÖK‘ün denklik belgesi düzenlerken yeterli bir inceleme yapmadığını göstermektedir. YÖK‘ün hâlihazırda denklik incelemesi sırasında sadece transkriptlere bakarak denklik vermesi, ders içeriklerini göz ardı etmesi ve mühendislik eğitimine denk bir eğitim almamış kişilere mühendis unvanı vermesi zaten bir problemken, diplomaların gerçekliği konusunda araştırma yapmaması diğer bir sorun olarak ortaya çıkmıştır.

Mühendislik yetkisi ve hak gaspı anlamına gelen sahte diploma ile faaliyet yürütülmesinin, kamuya çok ciddi ve telafisi mümkün olmayan sorunlar getirmesi nedeniyle, ilgili bütün kurum ve kuruluşlar tarafından ciddiyetle üzerine gidilerek önlenmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda kamu yararının gözetilmesi, mühendis meslektaşlarımızın yetki ve haklarının korunabilmesi için; bütün mühendislerin odalara kayıtlarının yaptırılmasına, üniversitelerin mezun listelerini her yıl düzenli olarak odalara iletmesine, YÖK‘ün denklik belgelerini ciddiyetle ele almasına, yurttaşların bu konularda dikkatli olmalarına gereksinim vardır. Ayrıca YÖK‘ün mühendislik mezunları için merkezi bir veri tabanı kurması ve bu veri tabanına odaların erişebilmesi de bu sorunları azaltacaktır.

EMO‘ya sahte belgelerle kayıt yaptırdıkları tespit edilen kişilerin büyük bölümünün Kıbrıs‘ta bulunan üniversitelerin diplomalarını taklit ederek, denklik aldıkları görülmüştür.

Sahte belgelerle kayıt yaptıranlardan 9‘unun Yakındoğu Üniversitesi, 7‘sinin Doğu Akdeniz Üniversitesi, 5‘inin Anadolu Üniversitesi, 3‘ünün Karadeniz Teknik Üniversitesi, 2‘sinin Yıldız Teknik Üniversitesi ve her birinden 1‘er kişi olmak üzere Bilkent, Gazi, Kocaeli, Mersin, Niğde, Sakarya, Selçuk ve Zonguldak Karaelmas üniversitelerinin diplomalarını taklit ederek, EMO‘ya başvurdukları belirlenmiştir. Bu kişilerin kayıtlı oldukları illere bakıldığında da; Ankara‘dan 9, Antalya‘dan 4, İzmir ve Van‘dan 3‘er, İstanbul, Muğla ve Şanlıurfa‘dan 2‘şer, Diyarbakır, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Malatya ve Mersin‘den de 1‘er kişinin sahte mühendis diplomasıyla faaliyet yürüttükleri anlaşılmıştır.

Hukuki ve idari işlemler başlatılmış olmasına rağmen, bu durumun ortaya çıkmasına kadar söz konusu şahısların mühendislik eğitimi almadıkları halde mühendislik hizmeti sundukları; bazılarının da elektrik ve asansör projeleri yaptıkları tespit edilmiştir. Bu konuda belediyelere ve valiliklere bildirimler yapılmıştır.

Elektrik Mühendisleri Odası olarak konunun takipçisi olacağımızı bildirirken; duyarlı davranarak mezun listelerini bizimle paylaşan üniversitelere de teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar bizimle bu bilgileri paylaşmayan, yazılarımıza yanıt vermeyen Boğaziçi, Cumhuriyet, Erciyes, Gazi, Gaziantep, İnönü, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Mustafa Kemal, Koç, Yeditepe ve Girne Amerikan üniversitelerine de gereken işbirliğini göstermeleri için açık çağrıda bulunuyoruz.



 Editör :  Ali Tiryaki

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 11 Puan Verildi
 Kaynak :  EMO

 Kategori  Sektörden Haberler

3575 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

Alteksan Elektrik  Neden Elektrikrehberi?
 Şanslı Firma

KAAN ELEKTRİK-ELEKTRONİK

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MALZEMESİ SATIŞ-BAKIM

Tel:0 (212) 579 91 78

İSTANBUL

 
 Neden Elektrikrehberi?
  Günümüz teknolojisinde kullanmakta olduğumuz ve en ufak bir bilgi ihtiyacında ilk başvurduğumuz yer olan internette, en büyük ve kapsamlı arama motorlarında Elektrik kelimesini arattığınız zaman  

 
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 8
 Bugün : 557
 Dün : 752
 Toplam : 3322651
 Ip No : 34.228.168.200
     
 
 
 Son Eklenen Firmalar

HURDA PRINTER

HKN ELEKTRİK

PROJEKSIYON LAMBASı

SOMLED

LEDMANYA

SOMELPA ELEKTRIK MALZ.PAZ.SAN.VE TIC.LTD.ŞTİ.

ÇIĞLI ELEKTRIKÇI - BULUT ELEKTRIK

SİRİUS ELEKTRİK OTOMASYON

 
 Vitrindeki Ürünler

 
 Reklam




 

 




 
 

   © Copyright - 2008- Elektrik Rehberi - Tüm Hakları Saklıdır. 



topraklama ölçümü, topraklama raporu, kompanzasyon, trafo, paratoner, alteksan