Alteksan Elektrik

 

Bütün Elektrik, Elektronik, Bilgisayar Firmaları Bu adreste... Siz de Firmanızı Ekleyin !

 
Since then. I replica rolex never acclimated this watch, has replica watches uk been admired to now, aria replica rolex to his ancestor during words are still in my rolex uk apperception the a lot of acerb affliction and ancestor replica rolex to brainwash the address has become my activity and plan of the motto.

Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Firma Ekle          Üye Firma Girişi         Firmalar         Ürünler       Teknik Yazılar       Teknik Bilgiler       İletişim
 

EMO'DAN 4 DAĞITIM ÖZELLEŞTİRMESİNE DAVA - Elektrik Rehberi
   
 EMO'DAN 4 DAĞITIM ÖZELLEŞTİRMESİNE DAVA

 Yazı Boyutu

 Tarih : 15.10.2010 - 17:43:40 


Elektrik Mühendisleri Odası, Boğaziçi, Dicle, Trakya ve Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirilmesine ilişkin 9 Ağustos 2010 tarihinde yapılan ihale işlemlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a başvurdu. 


Dava dilekçelerinde gerçekleştirilen ihale işlemlerinin hukuka ve kamu yararına aykırı olduğu belirtildi. Dilekçelerde, hukuka ve kamu yararına aykırılık gerekçeleri özetle şöyle anlatıldı:

-Özelleştirme Yüksek Kurulu‘nun (ÖYK), ayrı ayrı bölgelerin özelleştirilmesine ilişkin kararı bulunmamaktadır. Alınan karar TEDAŞ‘ın özelleştirme kapsam ve programına alınmasıyla sınırlıdır. Bu durum 4046 sayılı Özelleştirme Yasası‘na aykırılık oluşturmaktadır.

-Bölgelerinde tekel olarak faaliyet gösteren ve temel bir kamu hizmetini sunmakla görevli olan dağıtım şirketlerinin, yürütmüş olduğu hizmetlerin imtiyaz olarak kabul edilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Lisans veriliyor olması imtiyaz sözleşmesi yapılması zorunluluğunu ortadan kaldırmamaktadır.

-Temel kamu hizmetlerinden olan elektrik dağıtım faaliyetlerinin, imtiyaz sözleşmesi yapılmaksızın özel kişilere devredilmesi, Anayasa‘daki Danıştay‘ın düşüncesini bildirme görevini engelleyeceğinden, Anayasa‘ya ve kamu yararına aykırıdır.

-Elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı gibi stratejik öneme sahip kamu hizmetlerinin özelleştirilmesinde, yabancılara yönelik kimi önlemlerin alınması gerekmektedir. Yabancılara yönelik kısıtlamaların, dağıtım özelleştirmeleri açısından, her bir dağıtım bölgesi için ayrı ayrı gözetilmesi gerekmektedir. Nitekim, her bir dağıtım bölgesi, ayrı bir tekel oluşturacak şekilde ayrıştırılmıştır. İhaleyi kazanan şirket, bölge sınırları içerisinde münhasıran dağıtım yetkisine sahip olacaktır. Dolayısıyla ihalede, bu koşullara uygun kriterlerin belirlenmesi, teklif verecek katılımcıların bünyesinde, yabancıların kontrol oluşturamayacaklarına ilişkin kurallar açıkça yer almalıdır. Gerek ihale ilanında yabancıların kontrolüne yönelik kurallara yer verilmemiş olması, gerekse ihale dokümanlarında var olan ön yeterlilik koşullarının yerli şirketlerce sağlanamayacak düzeyde belirlenmesi, Anayasa‘ya ve 4628 sayılı Yasa‘ya aykırılık taşımaktadır.

-İhale şartnamesinde ihaleyi kazanan şirketin yüzde 49‘a kadar başka şirketlerle ortaklık kurarak elektrik dağıtım bölgesini devralmasına olanak tanıyan hükmü ihale sürecini hukuken sakatlamaktadır. Gerek 4046 sayılı Yasa‘nın ihaleyle usulüyle ilgili düzenlemelerinde, gerekse 29.11.2003 tarih ve 25301 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanan "Özelleştirme Uygulamalarında Değer Tespiti ve İhale Yönetmeliği"nde, ihale komisyonunca ihale sonucuna ilişkin nihai kararından sonra, ihale üzerinde kalan teklif sahibinin hisse yapısında değişiklik yapılabileceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır. Aksine komisyon tarafından nihai bir karar verilerek ihalenin sona erdirilmesi hüküm altına alınmıştır. Yönetmelikteki diğer hükümler de İhale Komisyonu eliyle yürütülen ihale işlemleri sonucunda belirlenen teklif sahibiyle sözleşme imzalanması açıkça kural altına alınmıştır. İhale şartnamesindeki "devir ve teslim" koşulu açıkça hukuka aykırılık taşıdığı gibi, ihale sonuçlarıyla ilgili olarak çeşitli hukuksuz tasarruflara da neden olabileceğinden kamu yararına da aykırılık taşımaktadır.



 Editör :  Ali Tiryaki

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  EMO

 Kategori  Sektörden Haberler

2664 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

Alteksan Elektrik  Neden Elektrikrehberi?
 Şanslı Firma

SAMİ TRAFO TAAHHÜT İMALAT SAN. LTD STİ

ikinci el trafo bakımı, trafo satışı ve tahhüt işi yapılır.

Tel:0 (322) 322 22 55

ADANA

 
 Neden Elektrikrehberi?
  Günümüz teknolojisinde kullanmakta olduğumuz ve en ufak bir bilgi ihtiyacında ilk başvurduğumuz yer olan internette, en büyük ve kapsamlı arama motorlarında Elektrik kelimesini arattığınız zaman  

 
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 874
 Dün : 1087
 Toplam : 3341582
 Ip No : 52.15.63.145
     
 
 
 Son Eklenen Firmalar

HURDA PRINTER

HKN ELEKTRİK

PROJEKSIYON LAMBASı

SOMLED

LEDMANYA

SOMELPA ELEKTRIK MALZ.PAZ.SAN.VE TIC.LTD.ŞTİ.

ÇIĞLI ELEKTRIKÇI - BULUT ELEKTRIK

SİRİUS ELEKTRİK OTOMASYON

 
 Vitrindeki Ürünler

 
 Reklam




 

 




 
 

   © Copyright - 2008- Elektrik Rehberi - Tüm Hakları Saklıdır. 



topraklama ölçümü, topraklama raporu, kompanzasyon, trafo, paratoner, alteksan